Rättspsykvård efter livsfarlig knivattack

På väg hem från jobbet utsattes en man i Malmö en novemberkväll förra året för en knivattack – enbart på grund av sitt utseende.

Polisens kriminaltekniker arbetar vid Möllevångstorget i Malmö efter mordförsöket den 22 november förra året. Arkivbild.

Polisens kriminaltekniker arbetar vid Möllevångstorget i Malmö efter mordförsöket den 22 november förra året. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2021-03-18 13:15

Gärningsmannen säger att han ville hämnas på någon med den typen av utseende för vad han uppfattar som angrepp mot västvärlden.

Malmö tingsrätt dömer honom till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen har erkänt brottet och berättat hur han den här kvällen begav sig mot Möllevångstorget med en nyvässad kniv. Avsikten var att skära halsen av offret och han skadade mannen svårt med knivhugg mot både halsen och bålen. Men tack vare att en polispatrull snabbt var på plats överlevde han mordförsöket. Poliserna inledde livräddning och tog honom till sjukhuset i en polisbil.

Gärningsmannen greps bara sju minuter efter att poliserna kommit dit och hade då en kniv med offrets blod på sig. Han döms även att betala 276 000 kronor i skadestånd till mannen han överföll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!