Saknad man kan ha mördats – två misstänkta

En saknad man i Årjäng misstänks ha förts bort mot sin vilja, och brottsrubriceringen är nu ändrad till mord. Två sedan tidigare häktade personer misstänks för människorov.

Polisen har ändrat brottsrubriceringen till mord. Två personer är misstänkta för människorov. Arkivbild.

Polisen har ändrat brottsrubriceringen till mord. Två personer är misstänkta för människorov. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Brott & Straff2021-05-23 13:08

Beslutet togs under söndagen.

– Det finns olika anledningar till att man misstänker mord. Bland annat att den här personen kan ha befunnit sig i en för honom hotfull situation vid tidpunkten då han försvann, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Häktades av andra skäl

Den försvunne mannen är i 40-årsåldern och sågs senast under helgen den 15-16 maj. Därefter hittades hans bil i Årjäng.

– Och eftersom han fortfarande inte kommit tillbaka finns det ingen anledning för oss att tro att han håller sig undan frivilligt, säger Christina Hallin.

De två misstänkta är sedan tidigare häktade misstänkta för stöld, men har nu blivit skäligen misstänkta för människorov.

– De häktades i ett tillgreppsärende, men är i nuläget misstänkta för människorov. Vi har ingen som är misstänkt för mord, men brottsrubricering är en färskvara så det kan komma att ändras, säger Christina Hallin.

Såg honom sist

De misstänkta personerna är en man och en kvinna. Åklagare Niclas Wargren som sköter utredningen påpekar att misstanken är av den lägre graden.

– I samband med utredningen av brottet de häktades för tidigare i veckan så kom det fram att de varit tillsammans med den här försvunna mannen innan han försvann. Vi vill prata med dem om deras sista iakttagelser av honom, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!