Skarpt föremål i Helsingborg oskadliggjort

Ett skarpt föremål i Helsingborg har oskadliggjorts av polisens bombexperter. Efter undersökning visade det sig vara en modifierad fyrverkeripjäs.

Misstänkt farligt föremål i Helsingborg. Arkivbild.

Misstänkt farligt föremål i Helsingborg. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2021-04-03 13:17

– Sprängverkan är inte lika kraftig som en handgranat eller annan bomb, men pjäsen hade kunnat orsaka skador på personer i dess omedelbara närhet om man på något sätt hade lyckats få den att explodera, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Polisen larmades strax efter klockan 11 på påskafton om ett misstänkt farligt föremål vid ett grönområde i närheten av ett bostadsområde. En avspärrning upprättades.

Exakt hur fyrverkeripjäsen hade modifierats vill polisen inte säga. Polisen bedömer inte att föremålet var riktat mot någon särskild person eller objekt med tanke på placeringen.

– Det är osäkert om den är placerad där eller om det är någon som har slängt den ifrån sig eller tappat den, säger Calle Persson.

Avspärrningen är hävd. Polisen har ingen misstänkt.

– Det kommer troligtvis att upprättas en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Sedan får vi se vad utredningen ger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!