Trädvandalerna kopplas inte till fler fall

De tre femtonåringar som greps på måndagen misstänkta för skadegörelse på träd har inte kunnat kopplas till fler trädangrepp, skriver SVT Nyheter Skåne.

De tre gripna efter måndagens trädangrepp i Malmö kan hittills inte kopplas till ytterligare fall av liknande slag.

De tre gripna efter måndagens trädangrepp i Malmö kan hittills inte kopplas till ytterligare fall av liknande slag.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2021-03-16 16:59

– De tre pojkarna är misstänkta för ett fall av skadegörelse och de har inte kunnat knytas till något annat. Vi kan inte utesluta att det fler personer som varit inblandade i det här. Oftast rör det sig om ensamma personer som begår den här typen av poänglös skadegörelse, säger polisens presstalesperson Nils Norling till kanalen.

Ett vittne, som såg hur flera personer rev av bark från träd i området Bulltofta i Malmö, kontaktade polisen. Flera patruller skickades genast till platsen där de tre pojkarna kunde tas på bar gärning.

Den här typen av skadegörelse, där träd skadas, är ett stort problem i Malmö. Sammanlagt har 250 träd vandaliserats i staden sedan i höst.

– Jag tycker hela den här företeelsen är helt förfärlig, det handlar inte bara om att man skadar träd, jag menar att man faktiskt skadar oss Malmöbor med det här. Det är fullständigt poänglöst. Det förstör vår vackra stad, säger Nils Norling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!