Det tros finnas strax över tusen personer som är aktiva medlemmar i Hizbollahs militanta gren i Tyskland. Polis och säkerhetstjänst stormade under morgontimmarna på torsdagen moskéer och andra sammanslutningar i Berlin, Dortmund, Bremen och Münster som anklagas för kopplingar till den Iranstödda shiarörelsen.
Från och med nu är det bland annat olagligt att vifta med den gulgröna Hizbollahflaggan i demonstrationståg i Tyskland.
Räder trots coronakris
"Rättstatsprincipen upprätthålls även i kristider" skriver inrikesminister Horst Seehofers pressekreterare på Twitter.
Tyskland har tidigare gjort skillnad på Hizbollahs politiska och militära gren. Fram tills nu var inställningen densamma som EU:s, det vill säga man hade enbart terrorklassat den militära delen av rörelsen. Men Israel och USA har stött på för att få Tyskland att helt förbjuda och terrorstämpla organisationen – vilket nu alltså har blivit verklighet.
Rörelsen har ingen officiell representation i Tyskland, men säkerhetstjänsten tror att medlemmar använder landet som en fristad och för att samla ihop pengar, bland annat genom kriminella handlingar.
Politiskt inflytande
Hizbollah byggdes upp i Libanon med stöd av Irans revolutionsgarde. Dess anhängare har lett en enträgen kamp mot Israel, även om dess fokus på senare år har riktats mot Syrien, dit man har skickat tusentals soldater för att hjälpa Assadregimen i kriget. I dag ses gruppen som en viktig regional aktör tillsammans med Iran och Syrien snarare än en nationell motståndsrörelse. Många länder har terrorstämplat hela eller delar av organisationen.
Hizbollah har stort politiskt inflytande i Libanon, där partiet tillsammans med sina allierade har majoritet i parlamentet.