Ung man döms för tejpmord i Ånge

En man i 20-årsåldern döms av Hovrätten för Nedre Norrland till nio års fängelse för mord på en 20-årig man i Ånge i december 2019. Enligt domen har mannen tejpat för ansiktet på offret vilket lett till hans död.

Hovrätten för Nedre Norrland dömer en man för mord. Arkivbild.

Hovrätten för Nedre Norrland dömer en man för mord. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Brott & Straff2020-11-17 12:25

I tingsrätten fick mannen samma påföljd men dömdes även för människorov och grovt rån, hovrätten anser dock att de brotten konsumeras av mordet.

Enligt domen mördade mannen 20-åringen tillsammans med en annan man som fortsatt är på fri fot efter att ha flytt till Egypten dagen efter mordet.

Mordet ägde rum i offrets bostad, och planen ska ha varit att stjäla 20-åringens jacka som var värd mycket pengar. Offret släppte in den nu dömde mördaren och hans misstänkta medbrottsling frivilligt, efter att två personer som han kände hade skjutsat dit dem.

Offret ska ha blivit övermannad av de båda och tejpades runt ansikte, hals, händer och fötter med en stor mängd tejp. Han lämnades sedan på golvet med en t-shirt över huvudet och avled sedan på grund av kvävning.

Bland bevisen i målet fanns en film från Snapchat där offret ses ligga tejpad till händer och fötter med en t-shirt över huvudet i badrummet. Enligt hovrätten är det av allt att döma den misstänkte medbrottslingen som fortsatt är på fri fot som har filmat.

Förutom morddomen döms även en person för grov stöld, en för medhjälp till grov stöld och övergrepp i rättssak och en för grovt rån, efter att på olika vis ha deltagit i stölder i mannens bostad efter mordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!