Utredning för dubbelmordet i Linköping klar

Utredningen för dubbelmordet i Linköpings 2004, då en pojke och en kvinna knivmördades på öppen gatan, är klar, rapporterar Ekot.

Morden skedde i centrala Linköping. Arkivbild.

Morden skedde i centrala Linköping. Arkivbild.

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Brott & Straff2020-08-28 06:40

Utredningen för dubbelmordet i Linköpings 2004, då en pojke och en kvinna knivmördades på öppen gatan, är klar, rapporterar Ekot. Åtal mot mannen som misstänks för brottet väntas på onsdag nästa vecka.

Utredningen har visat att den i dag 37-årige mannen begick gärningen ensam, utan inblandning av någon annan person. De två offren valdes ut slumpmässigt.

Det har hållits längre förhör med 37-åringen som har erkänt. En tidigare rättspsykiatrisk undersökning visar att han led av någon form av psykisk störning vid tiden för händelsen.

Utredningen visar också att mannen levt ett mycket tillbakadraget liv i Linköping efter dubbelmordet. Enligt åklagaren kan det ha gjort att han inte upptäcktes av polisen förrän efter nästan 16 år.

Inför den kommande rättegången kommer tidigare kompisar till 37-åringen att kallas som vittnen. Även två anhöriga till offren och två personer som sett delar av brottet kommer att kallas som vittnen, rapporterar Ekot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!