15-åring anhållen för mordet i Skogås

En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags, skriver Åklagarmyndigheten iett pressmeddelande.

En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags. Arkivbild

En 15-åring har anhållits misstänkt för mordet i Skogås i lördags. Arkivbild

Foto: Jessica Gow/TT

Brott2023-02-03 09:31

Vid 18-tiden i lördags larmades polisen om att en person hade skjutits inne på en restaurang i Skogås centrum i södra Stockholm. Flera patruller skickades till platsen och den skottskadade personen, som visade sig vara en 15-årig pojke, fördes till sjukhus.

Senare på kvällen meddelade polisen att hans liv inte gick att rädda.

Nu har en 15-åring anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet. Dessutom är en 17-åring häktad sedan tidigare, misstänkt för medhjälp till mord.

"Den misstänkte 15-åringen anhölls i utevaro under torsdagen och greps i går kväll. Han är nu anhållen misstänkt för mordet på 15-åringen. Nu kommer vi fortsätta arbetet med analyser, undersökningar och informationshämtning. Den misstänkte ska även höras", säger senior åklagare Ida Arnell, som är förundersökningsledare i pressmeddelandet.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby har skottlossningarna och explosioner i Stockholmsområdet avlöst varandra.

Den 20 januari beslutade polisen att inleda en så kallad särskild händelse med anledning av våldsspiralen. Regionpolischef Mattias Andersson sade då att våldet har sin grund i tre olika pågående konflikter.

Förra veckan uppgav polisen att man genomfört ett 30-tal gripanden kopplat till våldsvågen. Flera av de gripna är under 15 år och överlämnade till socialtjänsten.

Senast på söndag klockan 12 måste åklagaren begära 15-åringen häktad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!