15-åring häktas för mord på jämnårig

En 15-årig pojke höggs på fredagskvällen till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. En jämnårig pojke häktades på tisdagen misstänkt för mord.

Sörjande och blommor på platsen i Hammarby sjöstad i Stockholm där en 15-årig pojke höggs till döds under fredagskvällen.

Sörjande och blommor på platsen i Hammarby sjöstad i Stockholm där en 15-årig pojke höggs till döds under fredagskvällen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Brott2023-05-30 13:06

"Det är fråga om mycket unga personer som hamnar i bråk med varandra och en drar fram en kniv, säger kammaråklagare Rolla Akkache i ett pressmeddelande.

Den misstänkte pojken greps i sitt hem och anhölls på lördagen. Han misstänks på sannolika skäl.

Det var vid 23-tiden på fredagen som polisen larmades till Lumaparken i Hammarby sjöstad. Enligt polisen mottog pojken flera knivhugg.

Han fick första hjälpen av allmänheten innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus där han konstaterades avliden.

Polisen fick under kvällen in flera vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan den misstänkte och offret.

Många människor samlades under helgen för att lämna blommor på platsen, som ligger i närheten av en skola där den mördade pojken var elev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!