29-åring häktas för medhjälp vid Emporiamordet

Ytterligare en person har häktats som misstänkt för inblandning i dödsskjutningen på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti förra året. Totalt är därmed åtta personer frihetsberövade.

Evakuerade besökare väntar utanför köpcentrumet Emporia i Malmö efter mordet den 19 augusti förra året. Arkivbild.

Evakuerade besökare väntar utanför köpcentrumet Emporia i Malmö efter mordet den 19 augusti förra året. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-02-24 09:02

Åklagare Michelle Stein säger efter den senaste häktningsförhandlingen på fredagen att förhoppningen är att utredningen ska komma i mål i april.

– Det är en prognos och särskilt med hänsyn till att det nu är fler personer frihetsberövade så kan det komma att ändras.

Det är inte heller uteslutet att fler kan komma att gripas i utredningen.

– Vi får se. Det kvarstår en hel del utredningsåtgärder i ärendet, säger hon.

Den senast häktade är en 29-årig man som på sannolika skäl är misstänkt för medhjälp till mord. Åklagaren vill inte gå in på vari medhjälpen bestått.

Under torsdagen häktades tre personer i ärendet, också de misstänkta för medhjälp, och sedan tidigare sitter fyra personer häktade för inblandning.

Det gäller bland annat en 15-årig pojke som misstänks ha utfört mordet. Hans låga ålder påverkar utredningen, enligt Michelle Stein.

– Det påverkar på det sättet att alla utredningsåtgärder vidtas med största skyndsamhet och högsta prioritet.

Det var den 19 augusti som en 31-årig man dödades vid skottlossningen. Samtidigt skadades en kvinna, som råkade vara på platsen, svårt när gärningsmannen öppnade eld inne på köpcentret mitt i fredagsrusningen.

Pojken har erkänt mordet och att han orsakat kvinnan en kroppsskada, men nekar till mordförsök. Han är även misstänkt för mordförsök mot två förbipasserande personer, som enligt åklagaren riskerade att dödas i skottlossningen, men också detta nekar han till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!