Adress för explosion kopplad till mord på pojke

En kraftig explosion har inträffat vid en villa i Upplands-Bro. En man misstänkt för inblandning i ett uppmärksammat mord på en 15-årig pojke var fram till nyligen skriven på adressen.

En explosion vid en villa har inträffat i Kungsängen, norr om Stockholm. Polis och räddningstjänsten är på plats.

En explosion vid en villa har inträffat i Kungsängen, norr om Stockholm. Polis och räddningstjänsten är på plats.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Brott2023-10-05 07:30

Larmet om en explosion i området Stentorp i Upplands-Bro inkom till polisen klockan 06.59 på torsdagsmorgonen.

– Något har detonerat i eller i anslutning till en mindre villa och orsakat omfattande materiella skador på huset, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Enligt Wikdahl tyder allt på att huset var tomt när det smällde och inga personskador har rapporterats.

– Det verkar inte så, men det är inga bekräftade uppgifter.

Gängkoppling

En man i 25-årsåldern var tills nyligen skriven på adressen. Mannen misstänks för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås i januari. Mordet kopplas till konflikten mellan Foxtrot- och Dalennätverket.

Just nu pågår rättegången mot de inblandade i Södertörns tingsrätt. Mannen, som misstänks ha lämnat över betalningen för mordet till den mordåtalade 16-åringen, tros dock gömma sig utomlands.

En boende i området uppger för TT att ingen var på plats i huset när det small.

Granne: Jätteotäckt

På sociala medier skriver människor att smällen både hörts och känts lång väg.

Husets ytterdörr har sprängts bort och det är stora skador på husets fasad. Bråte ligger utspritt över grusvägen ett tiotal meter från huset.

En kvinna som bor granne med den söndersprängda villan berättar att hon vaknade av smällen och att tryckvågen krossade fönster, en ruta i duschen och slog upp ytterdörren. Först trodde hon att det var militären som sköt. Ljudet av automateld hörs regelbundet i området från skjutfältet.

"Pratar med grannar"

Polis och räddningstjänst är framme på platsen och nationella bombskyddet är på väg. Det är stora avspärrningar och enligt TT:s utsände hovrar en polishelikopter över området, som ligger i närheten av Livgardets skjutfält.

– Vi pratar med de grannar som finns, vi arbetar med avspärrningar, letar efter andra eventuellt farliga föremål i området och vad som har orsakat händelsen, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen har gripits.

En man i 25-årsåldern var tills nyligen skriven på adressen.
En man i 25-årsåldern var tills nyligen skriven på adressen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!