Ännu en man gripen för koppling till Brysseldåd

Spansk polis har gripit en man som misstänks ha kopplingar till dådet i Bryssel den 16 oktober där två svenskar dödades och en skadades, rapporterar AFP.

Minnesplatsen för de två svenskar som dödades i terrordådet i Bryssel.

Minnesplatsen för de två svenskar som dödades i terrordådet i Bryssel.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Brott2023-10-27 13:56

Den misstänkte mannen greps i staden Benahavís i provinsen Málaga i en insats som genomfördes med hjälp av den spanska underrättelsetjänsten.

Enligt ett uttalande från spansk polis ska den gripne ha kopplingar till Brysselterroristen Abdesalem Lassoued. Mannen har varit efterlyst i Belgien misstänkt för narkotika- och vapenhandel, penningtvätt och för att ha varit med i ett kriminellt nätverk.

Gripandet är det senaste i raden av flera frihetsberövanden efter dådet. För två dagar sedan meddelade den belgiska åklagarmyndigheten att en person gripits och skulle förhöras om det vapen som användes vid attacken.

Tidigare har ytterligare två män frihetsberövats och formellt anklagats i Paris, misstänkta för kopplingar till Brysselterroristen Abdesalem Lassoued. Anklagelserna mot de två männen gäller terroristkonspiration och grundas på information som de franska åklagarna har fått från det belgiska rättsväsendet.

Abdesalem Lassoued sköts till döds av belgisk polis efter terrorattacken i samband med landskampen mellan Belgien och Sverige i Bryssel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!