Ännu ingen gripen efter mordförsök på gym

Den person som sköt en man på ett gym i centrala Stockholm på måndagen är fortfarande på fri fot. –Ingen person är frihetsberövad, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Vid lunchtid på måndagen fick polisen larm om skottlossning på ett gym nära Odenplan i centrala Stockholm.

Vid lunchtid på måndagen fick polisen larm om skottlossning på ett gym nära Odenplan i centrala Stockholm.

Foto: Paul Wennerholm/TT

Brott2022-03-29 09:54

Det var vid klockan 12 på måndagen som polisen fick larm om skottlossning i en fastighet nära Odenplan i Stockholm. När polis och ambulans kom fram till platsen hittades en man som skjutits med flera skott inne på ett gym.

På tisdagen meddelar polisen att ingen misstänkt gärningsperson ännu har gripits och att brottsrubriceringen försök till mord kvarstår, vilket innebär att offret fortfarande är vid liv.

Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson säger att polisen nu jobbar med att analysera de utredningsåtgärder som gjordes i går, liksom kartläggning av den skjutne samt eventuell motivbild.

– Jag kan inte gå in närmare på motiv och bakgrund till skjutningen, det får vi avvakta med ett tag, säger Mats Eriksson.

Polisen jobbar också med att inhämta och analysera filmer från övervakningskameror som kan ha fångat brottet eller gärningsmannen på bild.

– Det är ett omfattande arbete.

TT: Enligt Expressen var den man som sköts inte den egentliga måltavlan. Kan du säga något om det?

– Jag känner inte till något sådant, säger Mats Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!