Åtalas för att ha förskingrat vännens miljoner

En man i Östergötland åtalas för att ha förskingrat 2,3 miljoner kronor från en äldre vän som han hjälpt med bankärenden.

En man åtalas för grov förskingring mot en bekant. Arkivbild.

En man åtalas för grov förskingring mot en bekant. Arkivbild.

Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Brott2021-08-07 11:43

De två är i dag i 50- respektive 80-årsåldern och lärde känna varandra genom arbetet år 2000, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Den äldre mannen fick ett arv på över fyra miljoner år 2008, och fick hjälp av en släkting att placera pengarna. Mannen skulle få en summa utbetald till sitt konto varje månad, men han var rädd att bli rånad vid bankomaten och fick därför hjälp av sin yngre vän, som även ska ha haft tillgång till mannens bankdosa.

2016 fick banken in en fullmakt där den yngre mannen fick rätt att fatta ekonomiska beslut utan vännens namnteckning. Senare upptäckte den äldre mannen och hans släktingar att det bara fanns 82 kronor kvar av de drygt fyra miljoner som han ärvt några år tidigare.

Den misstänkte åtalas för grov förskingring mellan 2012 och 2016. Han nekar till anklagelserna och uppger att pengarna bland annat gått till den äldre mannens stora frimärksintresse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!