Bröder åtalas för våldtäkter på sovande kvinnor

Två bröder i 30-årsåldern i nordvästra Skåne åtalas för att ha våldtagit flera sovande kvinnor och samtidigt filmat övergreppen, rapporterar lokala medier.

Två bröder åtalas vid Helsingborgs tingsrätt för att ha våldtagit flera sovande kvinnor och filmat övergreppen. Arkivbild.

Två bröder åtalas vid Helsingborgs tingsrätt för att ha våldtagit flera sovande kvinnor och filmat övergreppen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-02-25 21:50

Bröderna har suttit häktade sedan i höstas efter att flickvännen till en av dem larmat polis med misstankar om att mannen förgripit sig på henne när hon sov.

Efter att ha beslagtagit mannens dator och telefon hittade polis film på sammanlagt åtta kvinnor som utsatts för övergrepp av mannen och hans bror.

– Fyra av kvinnorna har den ene brodern haft ett förhållande med medan fyra kan beskrivas som bekanta till honom, säger kammaråklagare Kristina Wedelsbäck till Helsingborgs Dagblad.

En av kvinnorna utsattes 96 gånger under en fyraårsperiod.

Den ene mannen åtalas nu för bland annat våldtäkt, sexuellt övergrepp och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Den andre åtalas för fyra våldtäkter och ett fall av sexuellt övergrepp.

Bröderna förnekar brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!