Chocken hänger kvar i Vetlanda

Chocken över att en ung kvinna försvann och senare hittades död har inte helt gått över i Vetlanda med omnejd. –Alla pratar om det, säger Solbritt Simonsson från Virserum, några mil öster om Vetlanda.

Arnold och Solbritt Simonsson från Virserum på besök vid minnesplatsen på Stortorget i Vetlanda.

Arnold och Solbritt Simonsson från Virserum på besök vid minnesplatsen på Stortorget i Vetlanda.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Brott2022-11-16 15:46

På dagen en månad efter det att en 21-årig kvinna försvann vid en utekväll i Vetlanda har nu två bekanta till henne häktats som misstänkta för mord.

Båda greps kort efter att 21-åringen försvann, och häktades då för människorov. Nu har åklagaren, och Eksjö tingsrätt, utvidgat misstankarna.

Chocken över vad som hänt, eller kan ha hänt, har inte helt lagt sig hos vetlandaborna.

– Jag tror att man tycker att det är så hemskt, att det kan hända här. Jag tror att man är lite rädd själv också, om jag ska vara ärlig, säger Angela Schandersson när hon stannar till på Stortorget i Vetlanda.

– Det är fruktansvärt alltihop, om de nu har gjort detta, säger Schandersson om misstankarna mot de unga kvinnorna.

När beskedet kom att den saknade 21-åriga kvinnan var död, uppstod snart en spontan minnesplats vid fontänen på Stortorget. Många Vetlandabor har stannat till där, för att tända ett ljus och lägga ner blommor.

Men tiden går. Vissnade blommor och utbrunna ljus plockas bort efter hand. Och strax intill, mitt på torget, är nu julgranen på plats.

Angela Schandersson på Stortorget i Vetlanda.
Angela Schandersson på Stortorget i Vetlanda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!