Dödsskjutning i Skåne – man släppt efter förhör

Den man som greps efter dödsskjutningen i Helsingborg natten mot torsdag har släppts efter förhör. Därmed finns ingen frihetsberövad efter dådet.

Polis på plats i Helsingborg efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds natten till torsdagen.

Polis på plats i Helsingborg efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds natten till torsdagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-08-25 05:23

Flera personer slog larm om skottlossning strax efter klockan ett på natten i området kring Filborna arena i Helsingborg.

– Vi åker dit med en större resurs och anträffar den här skadade mannen. Han är så pass skadad att han avlider till följd av detta, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Mannen, som var i 20-årsåldern, var bosatt på en ort i Skåne, berättar Karim Ottosson, polisområdeschef i Helsingborg.

Två personer som befann sig på platsen när polisen kom dit togs med till polisstationen för förhör. Den ene, en man i 20-årsåldern, betraktades inledningsvis som misstänkt och greps.

– Vid nytt förhör tidigt på morgonen framkom uppgifter som gjorde att åklagaren bedömde att han inte var skäligen misstänkt. Ingen av dem är misstänkt i nuläget, så båda personerna är ute igen, säger Ottosson till TT.

Polisen har haft insatser i området under natten, bland annat med specialsökhund och drönare. En teknisk undersökning har genomförts och nu fortsätter arbetet med bland annat dörrknackning och undersökning av övervakningskameror i området.

Inledningsvis uppgav polisen att det handlade om gängrelaterad brottslighet.

– Det stämmer att han haft kriminella kontakter och umgåtts med kriminella, men sedan om man benämner det gäng eller vad man gör, det är för tidigt att säga, säger Karim Ottosson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!