Flugsvamp, som ligger på darknet, har liknats vid ett Blocket för droger.
När den åtalade mannen 2018 pekades ut som misstänkt för att ha drivit sajten var det första gången en misstänkt administratör bakom en narkotikahandelsplats i Sverige åtalades.
Tingsrätten friade honom från misstankarna, men Svea hovrätt dömer honom till elva år och åtta månaders fängelse.
Enligt domstolen är det bevisat att mannen varit ensam administratör och ansvarig för Flugsvamp 2.0 under de nästan 3,5 år som sajten låg uppe.
– Det är visat att han varit med redan från början och startat marknadsplatsen. Sen ser vi också att all vinst som gjorts på marknadsplatsen har kommit honom till del. Han har haft en direkt åtkomst till marknadsplatsens plånbok och det är det ingen annan som har haft, säger hovrättsrådet Sven Jönson.
"Extrem omfattning"
Som administratör har mannen möjliggjort ett mycket stort antal knarkaffärer och omsatt enormt stora belopp, enligt hovrätten.
Hans egen vinst uppgår till nästan 1 500 bitcoin, vilket när transaktionerna skedde innebar cirka elva miljoner kronor. Sedan dess har värdet på bitcoin ökat och i dag beräknas värdet till runt 315 miljoner kronor.
Hovrätten ser strängt på brottsligheten.
– Det här är en marknadsplats för droger där vem som helst har kunnat sälja fritt, det finns inga kontroller om det är ungdomar exempelvis som köper, och det har varit fråga om flera hundratusen transaktioner. Så det är en extrem omfattning på den narkotikaförsäljning som bedrivits på marknadsplatsen, säger Jönson.
Flydde till Turkiet
30-åringen döms för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott, men även dopningsbrott och brott mot lagen om handel med läkemedel, eftersom även detta sålts på sajten.
Hovrätten beslutar också att mannen ska betala tillbaka hela bitcoinvinsten till staten.
Under våren var mannen på plats under förhandlingarna i hovrätten. Men efter det att åklagarna framfört sitt häktningsyrkande försvann han och efterlystes internationellt.
Polisen är relativt säkra på att 30-åringen befinner sig i Turkiet.
– Vi försöker få honom infångad där och överlämnad till Sverige, säger kriminalinspektör Björn Eriksson.
Sverige saknar utlämningsavtal med Turkiet men möjligheter finns ändå, enligt Eriksson.
Fortsätter jaga administratörer
För polisen, som lagt ner stora resurser, är domen en stor framgång.
– Vi har lärt oss att vi har kapacitet och förmåga att utreda den här typen av brottslighet, och visa att det inte är riktigt anonymt att begå brott på darknet.
Sedan Flugsvamp 2.0 släcktes har både en tredje och fjärde version av sajten dykt upp.
– Vi kommer aldrig att sluta att jaga de som driver marknadsplatserna. Domen visar vilken risk man utsätter sig för och frågan är om de tycker att det är värt det, säger Björn Eriksson.
Advokat kritisk
Samtidigt underkänner mannens advokat Thomas Bodström hela rättsprocessen.
– Det har kommit nya yrkanden, bevisning och påståenden men hovrätten har inte låtit oss se materialet. Vi har inte kunnat göra vårt jobb så jag räknar med att det här kommer att tas om i hovrätten, säger han.
Bodström kallar domslutet "helt ensidigt".
– När hovrätten inte låter oss få samma möjligheter då är det ju kört. Det var liksom bara en transportsträcka hela målet, säger han.
Hovrätten bemöter försvarets invändningar i domen och kommer till slutsatsen att rättegången varit rättvis.
Åklagare Annika Wennerström ser i nuläget ingen anledning att överklaga.