E6 stängdes av efter smäll vid bilfirma

Bilfirman utsattes för skottlossning så sent som för en vecka sedan. Nu har samma firma, i Stenungsunds kommun, drabbats av ett nytt dåd. I samband med utredningen fick E6 stängas av på grund av ett misstänkt farligt föremål.

Polisen spärrade av flera vägar på grund av ett misstänkt farligt föremål. Arkivbild.

Polisen spärrade av flera vägar på grund av ett misstänkt farligt föremål. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-05-02 01:31

Natten till tisdagen larmade flera vittnen om att en hög smäll hörts från bilfirman, som ligger i ett industriområde.

Polisen misstänker att det handlar om en skjutning eller sprängning.

Redan under natten kallades bombskyddet in. Några timmar senare meddelade polisen att avspärrningarna behövde utvidgas och att E6 skulle stängas av en kortare stund vid 13-tiden.

– Det är ett misstänkt föremål som inte detonerat och som nu ska hanteras, sade Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisen.

Vid 13.30 meddelade polisen att det misstänkta föremålet oskadliggjorts.

Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig skadegörelse. Exakt vad som hänt är ännu oklart.

– Fastigheten har synliga skador. Det hördes en hög smäll, så något har ju exploderat eller skjutits mot den här byggnaden, säger Caroline Karlsson.

Bilfirman utsattes så sent som för en vecka sedan för skottlossning. Polisen utreder nu om det finns ett samband mellan händelserna.

– Det var en ganska rejäl skottlossning. Så det är svårt att säga vad som är nya skador och vad som fanns sedan tidigare, säger Caroline Karlsson.

Två män sitter häktade efter skottlossningen i förra veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!