Efterlysta mördare häktade för butiksrån

De två männen dömdes till 18 års fängelse för ett mord i Sundsvall men flydde från sina straff. På lördagen häktades de för väpnade rån mot två matbutiker i Västsverige, rapporterar SVT Väst.

Polisens tekniker arbetar på platsen där en man sköts till döds i Nacksta i Sundsvall 2019. Två män som dömts för mordet har häktats misstänkta för butiksrån.

Polisens tekniker arbetar på platsen där en man sköts till döds i Nacksta i Sundsvall 2019. Två män som dömts för mordet har häktats misstänkta för butiksrån.

Foto: Mats Andersson/TT

Brott2021-11-13 17:43

Männen, 27 och 28 år gamla, har jagats av polisen och varit internationellt efterlysta av Europol. På lördagen häktades de vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkta för två grova rån mot två matbutiker i Floby respektive Alingsås i början av november.

I januari dömdes männen av hovrätten till 18 års fängelse för en dödsskjutning i stadsdelen Nacksta 2019. De hade dessförinnan friats i tingsrätten och lyckades sedan hålla sig undan från polisen.

De greps vid en stor polisinsats i ett skogsområde i västra Värmland på onsdagskvällen. Även vapen hittades vid tillslaget.

De har häktats på sannolika skäl för både grovt rån och grovt vapenbrott. Ytterligare en person i deras sällskap har häktats för medhjälp till rån samt grovt vapenbrott. En fjärde person har häktats för grovt rån i två fall.

– Jag kan bekräfta att vi gjort omfattande utrednings- och spaningsarbete som ledde till gripandena, säger polisens spaningsledare Peter Sundblad vid polisen i Skövde till NWT.

Vid rånen mot de två matbutikerna tog sig maskerade män in via personalingången och tvingade till sig kontanter under vapenhot.

Alla fyra har förnekat brott i inledande förhör, enligt NWT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!