Explosionen i Helsingborg hördes flera kilometer

En bil har sprängts i ett villaområde i Laröd utanför Helsingborg. Den kraftiga detonationen, som hördes flera kilometer bort, skadade även hus och andra bilar. Under hösten har det inträffat flera sprängdåd i Helsingborgsområdet.

Polis på plats i Laröd norr om Helsingborg efter det att en bil sprängts i en kraftig explosion.

Polis på plats i Laröd norr om Helsingborg efter det att en bil sprängts i en kraftig explosion.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-30 02:35

Larmet kom vid 02.30-tiden på söndagen från flera personer som hört den höga smällen.

– Det har varit en kraftig detonation. Det hördes ner till polishuset i Helsingborg (drygt fem kilometer bort reds.anm), säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen.

50 meter

Den totalförstörda bilen stod parkerad vid en bostad, och i explosionen skadades även fastigheten och flera andra bilar. Enligt TT:s fotograf på plats har delar av den sprängda bilen flugit iväg cirka 50 meter vid smällen.

– Det är en mycket kraftig smäll det handlar om. Den bil som har drabbats är i princip totalt utblåst, det är inte mycket kvar av den, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

I det närliggande huset befann sig flera personer vid tillfället, men ingen skadades.

Utreder hotbild

Polisen utreder nu om det finns en eventuell hotbild. Händelsen rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person är gripen.

– Vi kommer att höra dem som befann sig i den aktuella villan och bostäderna intill, och fortsätta samla in uppgifter, säger Evelina Olsson.

Bombtekniker har undersökt brottsplatsen och på söndagsförmiddagen arbetade polisens kriminaltekniker där.

Under hösten har det inträffat en rad sprängdåd i Helsingborgsområdet. Bland annat var det en kraftig detonation vid ett företag i stadsdelen Ramlösa den 23 oktober.

Den 21 september inträffade två explosioner, en i Åstorp och en i Helsingborg. Vid explosionen i Åstorp skadades en person allvarligt. Även den 6 och 16 september inträffade detonationer i Helsingborg.

– Man tittar på om det kan finnas en koppling mellan dem, säger Evelina Olsson.

Bildelar spreds över ett stort område vid explosionen.
Bildelar spreds över ett stort område vid explosionen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!