Fem häktade för skarpt vapen i musikvideo

Fyra personer har häktats för grovt vapenbrott sedan de, enligt polisen, poserat med ett skarpt vapen i en musikvideo, skriver DN.

Personerna häktades vid Södertörns tingsrätt under fredagen. Arkivbild.

Personerna häktades vid Södertörns tingsrätt under fredagen. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Brott2022-10-07 18:18

Fyra personer har häktats för grovt vapenbrott sedan de, enligt polisen, poserat med ett skarpt vapen i en musikvideo, skriver DN. Även musikvideons producent har häktats, misstänkt för medhjälp till grovt vapenbrott.

En av de häktade är en rappare i 20-årsåldern som tillsammans med de tre andra som misstänks för grovt vapenbrott ska ha deltagit i musikvideon. I klippet syns de posera med ett vapen.

– De siktar med det, de gör mantelrörelser och det flyger patroner ur pistolen, säger åklagare Petra Götell till DN om klippet.

Samtliga greps vid ett tillslag i södra Stockholm i torsdags morse. Enligt polisen rör det sig om personer med koppling till kriminella nätverk.

David Sund, operationsledare hos polisen i Skärholmen, beskrev det som ett bra exempel på hur man med "innovation och nytänkande" kan slå mot organiserad brottslighet.

"Vårt primära uppdrag är att unga vuxna män slutar skjuta på varandra och det gör vi mest effektivt genom att utreda de grova vapenbrotten", sade han i en kommentar på polisens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!