Fem skolor inrymdes – elever såg beväpnad man

Tre skolor och två förskolor i Karlstad inrymdes under fredagen efter det att elever sett en beväpnad man i närheten av en skola. Polisinsatsen är avslutad men man har ett signalement som man jobbar utifrån.

Polisen larmades till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild.

Polisen larmades till en skola i Karlstad med anledning av uppgifter om en beväpnad person i området. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Brott2023-12-08 12:41

Polisen larmades vid 11.30-tiden på fredagen och var på plats med ett flertal resurser.

– Ett antal elever har sett en beväpnad man och informerat skolan. Då har skolan inrymt och samtidigt larmat polisen, säger Johan Sjövall, utbildningschef för grundskolan i Karlstad.

Eleverna på de berörda skolorna fick gå hem strax efter klockan 14.30.

Även Centralsjukhuset i Karlstad vidtog åtgärder och uppmanade alla sina verksamheter att låsa sina dörrar, rapporterar SVT Värmland.

– All personal ska stanna kvar på sina arbetsplatser och får inte gå ut, sade Jens Magnusson, pressansvarig på Region Värmland, till SVT.

Polisen sökte i flera timmar i området men lyckades inte hitta mannen. Under eftermiddagen har samtliga patruller lämnat platsen.

Händelsen utreds som vapenbrott.

– Vi har fått ett signalement och patrullerna som är ute i den vanliga verksamheten har ögon och öron öppna för att se om de träffar på någon som stämmer in på signalementet, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

TT: Är ni säkra på att en beväpnad person faktiskt var på platsen?

– Nej, det kan jag inte säga att vi är. Vi ska analysera den information som kommit in till oss. Utredningen får visa om det har skett ett brott eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!