Flydde från polisen – orsakade trafikolycka

Två män i 50-årsåldern orsakade en stor trafikolycka i Värmland när de försökte fly från polisen. Männen är nu gripna misstänkta för en rad brott.

Totalt fyra bilar var inblandade i en krock i Värmland efter att två män försökt fly från polisen. Arkivbild.

Totalt fyra bilar var inblandade i en krock i Värmland efter att två män försökt fly från polisen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-02-23 15:55

Det var på tisdagseftermiddagen som en polispatrull mötte en bil med två personer som var kända av polisen på väg 172 mellan Arvika och Jössefors. Patrullen beslutade att göra en kontroll av personerna.

– Poliserna vänder för att påbörja ett förföljande. Det här ser givetvis den flyende bilen så de kör iväg i mycket hög hastighet, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen.

De båda männen påbörjade en omkörning, trots att de fick möte, och kolliderade med såväl mötande trafik som bilen de försökte köra om. Totalt var fyra fordon inblandade i krocken. Männen i den flyende bilen fick föras till sjukhus med ambulans. Det är oklart hur illa de skadats.

– Det var inga skador på personer i övrig trafik, vilket är ett underverk med tanke på de höga hastigheterna och att minst en av bilarna var mötande trafik som de krockade med, säger Lars Hedelin.

Männen är nu gripna misstänkta för en rad brott: bilstöld, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och grov olovlig körning. De är även misstänkta för stöld och eventuellt ringa stöld av gods som hittades i bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!