Förrymd mördare fast

Den 38-årige man som rymde från rättspsyk i Göteborg i går har omhändertagits efter ett tips från allmänheten. –Det gick lugnt till väga, vilket känns väldigt skönt, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst.

Den 38-årige man som rymde från rättspsyk i Göteborg i går har omhändertagits. Arkivbild.

Den 38-årige man som rymde från rättspsyk i Göteborg i går har omhändertagits. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-10-09 09:28

Mannen, som under fredagseftermiddagen rymde från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg, anträffades under lördagsmorgonen i stadens centrum, enligt polisen.

– 08.43 får vi samtal från en person som har sett mannen på Drottningtorget, och vi åker då direkt dit. Det visar sig vara rätt person, och mannen omhändertas och förs till psykakuten för läkarundersökning, säger Peter Adlersson.

Mannen ska efter undersökningen återföras till den rättspsykiatriska kliniken.

Omhändertagandet gick lugnt till, enligt Peter Adlersson.

– Mannen kontrollerades på plats, utan några våldsamheter. Det gick lugnt till väga, vilket känns väldigt skönt, säger han.

Den 38-årige mannen dömdes förra hösten för att ha mördat en kvinna i hennes lägenhet i Majorna i Göteborg. Samtidigt dömdes han för mordförsök och grov misshandel mot andra brottsoffer. Alla tre brotten begicks på kort tid i början av mars 2020.

En undersökning visade att mannen har en allvarlig psykisk störning och han dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!