Fyra häktade efter dödsskjutningen i Malmö

Fyra män har häktas misstänkta för mord efter dödsskjutningen i Bunkeflostrand i Malmö. Det meddelar Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

Polisens tekniker på plats efter dödsskjutningen i onsdags. Arkivbild.

Polisens tekniker på plats efter dödsskjutningen i onsdags. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-12-19 17:04

De fyra häktas som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden. Det innebär att åklagaren måste ta beslut om frisläppande eller begära omhäktning inom en vecka.

Det var i onsdags kväll som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Bunkeflostrand. Under natten till torsdag greps de fyra män som nu häktats.

Enligt danska medier ska offret ha varit dansk medborgare.

Männen som nu häktats greps i Sverige. De är mellan 22 och 25 år gamla och tre av dem är danska medborgare, uppger Sydsvenskan.

Det ska finnas kopplingar mellan offret och den dödsskjutning som inträffade utanför en frisörsalong i Rødovre strax utanför Köpenhamn, enligt svenska rättshandlingar som Ekstrabladet tog del av tidigare i veckan. Det var den 3 december som en 17-årig pojke sköts ihjäl och två personer skottskadades, en 15-årig pojke och en 28-årig man.

Tre personer har dött och fem personer har blivit skadade i fyra skjutningar i Köpenhamnsområdet under perioden 2–7 december.

Polisen har dock inte velat bekräfta någon koppling till tidigare dåd.

– Jag ser inga kopplingar nu, utan det är något vi får ha en diskussion om i sådana fall med våra danska kollegor, sade Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen vid Malmöpolisen, vid en pressträff i i torsdags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!