Två häktades vid Linköping tingsrätt och två i Norrköpings tingsrätt. De kommer alla från Östergötland.
"Dessa har varit aktiva genom att kasta sten mot polis och en av dem har även avlossat fyrverkerier mot polisen", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Männen i Linköping, 20 och 21 år gamla, misstänks för delaktighet i söndagens upplopp i stadsdelen Skäggetorp. Båda häktades i enlighet med åklagarens yrkande, rapporterar Corren.
I Norrköping har en 28-åring och en 20-åring häktats, misstänkta för delaktighet i upploppen i stadsdelen Navestad, rapporterar NT.
Kan ge fängelse
Samtliga fyra misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, ett brott som kan medföra fängelse i mellan två år och livstid. Två av dem misstänks även för våldsamt upplopp.
Chefsåklagare Eva Nemec Nordh drog under dagen tillbaka sin häktningsbegäran för en tredje person i Linköping efter att ytterligare har granskat videomaterial från händelserna, och denne är nu försatt på fri fot, enligt Åklagarmyndigheten.
Under upploppen i helgen anhölls först 26 personer i Östergötland varav de flesta nu är släppta. Några är minderåriga och några är misstänkta för lindrigare brott än vad som krävs för häktning. Men misstankarna kvarstår för samtliga personer som varit frihetsberövade.
Fler kan lagföras
Chefsåklagare Torsten Angervåg vid åklagarkammaren i Norrköping påpekar att straffprocessen kan komma att omfatta många fler längre fram, men att det kan dra ut på tiden.
– Det oerhört viktigt att vi kan lagföra så många som möjligt av de som varit med i de här mycket allvarliga upploppen.
I övriga delar av landet har de som gripits också släppts. I samband med upploppen i Stockholmsförorten Rinkeby under långfredagen greps sex personer misstänkta för våldsamt upplopp.
Från upploppen i Örebro finns ännu ingen gripen, men utredningsarbetet pågår.
De tre personer som greps i Malmö släpptes på tisdagen, men misstankarna om förberedelse och försök till grov skadegörelse kvarstår.
Halvår kvar
Och mer lär komma i Malmö. Lokalpolisområdeschef Jimmy Arkenheim, säger enligt ett pressmeddelande att mängder av filmer och bilder ska gås igenom.
Det tog cirka sex månader innan utredningarna var klara efter upploppen i Rosengård i augusti i fjol. Arkenheim tror att det tar minst lika lång tid innan alla gärningspersoner ställs inför rätta efter helgens händelser.
"Förra gången var det ett större våldsamt upplopp. Nu rör det sig om flera händelser på olika platser under två dagar. Det innebär fler ärenden att utreda, totalt rör det sig om ett 30-tal bland annat misstankar om våldsamt upplopp, grov allmänfarlig ödeläggelse, blåljussabotage, mordbrand och mordförsök", säger han.