Fyra misstänkta släppta efter explosion i Luleå

Fyra personer anhölls efter en explosion i ett hyreshus i Luleå, men samtliga släpptes inom ett dygn efter gripandet. Det är fortfarande oklart vad som orsakade smällen, men den tros inte ha varit avsiktlig.

Vad som utlöste smällen är än så länge oklart. Arkivbild.

Vad som utlöste smällen är än så länge oklart. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-10-08 23:42

– Det är inget som i nuläget tyder på att det är ett riktat attentat, utan det är någon i lägenheten som har gjort någonting med någonting och så har det inte blivit som man har tänkt och sedan har det exploderat, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Explosionen skedde i en lägenhet på Bergnäset i Luleå vid 23-tiden på fredagen. Hela huset utrymdes och en person fördes till sjukhus för kontroll. Bilder visar hur delar av fasaden skadats.

Tre män och en kvinna greps och anhölls i anslutning till huset efter explosionen och har anhållits, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. På lördagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att de fyra släppts. Misstankarna mot dem kvarstår.

Den drabbade fastigheten är avspärrad, och polisens bombexperter genomförde under lördagen en undersökning där.

En större räddningsinsats med polis, ambulanser och räddningstjänst larmades till området efter explosionen. De 20-talet personer som bor i huset evakuerades och tillbringade natten på hotell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!