Hovrätten ändrar dom mot Lyckselepappa

Hovrätten för nedre Norrland ändrar domen mot den pappa i Lycksele kommun som i höstas attackerade sina två barn, fyra respektive åtta år gamla, och sin egen mor.

Avspärrningar vid mannens bostad i Lycksele kommun, där attacken mot hans barn och mor ägde rum den 18 oktober förra året. Arkivbild.

Avspärrningar vid mannens bostad i Lycksele kommun, där attacken mot hans barn och mor ägde rum den 18 oktober förra året. Arkivbild.

Foto: Erik Abel / TT

Brott2022-02-24 14:14

Mannen gick till angrepp med trubbigt våld mot offrens huvuden. I Lycksele tingsrätt dömdes mannen för mordförsök på det yngre barnet, grov misshandel av det äldre barnet och synnerligen grov misshandel av sin mor.

Hovrätten ändrar nu domen på så sätt att mannen fälls för mordförsök även vad gäller det äldre barnet, då domstolen bedömer att han hade uppsåt att döda åttaåringen.

"Det är ofta svårt att veta vilka avsikter en person har i gärningsögonblicket. Bevisningen i detta mål gör dock klart att mannen agerat med ett så kallat likgiltighetsuppsåt", säger rättens ordförande, hovrättspresident Erik Sundström, i ett pressmeddelande.

Den nya rubriceringen innebär att skadeståndet höjs med 90 000 kronor till 173 250 kronor. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskilt utskrivning.

Rättelse: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift rörande skadeståndet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!