Hovrätten friar två för medhjälp till mord

Hovrätten fastställer livstidsdomen för den man som mördade en 22-åring i området Länsmansgården i Göteborg i fjol. Samtidigt frias ytterligare två män som dömdes för medhjälp till mord i tingsrätten.

Polisens tekniker på brottsplatsen efter mordet på Länsmanstorget i fjol. Arkivbild.

Polisens tekniker på brottsplatsen efter mordet på Länsmanstorget i fjol. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brott2023-05-29 11:11

Det var en eftermiddag i juli förra året som en 22-årig man sköts till döds med flera skott från en ombyggd tårgaspistol.

Mordet, som skedde när offret kom ut från en matbutik, misstänktes vara en del i en uppgörelse mellan två kriminella nätverk.

Den man som avlossade skotten dömdes till livstids fängelse i tingsrätten, något som nu fastställs av Hovrätten för Västra Sverige. Ännu en man som var närvarande vid mordtillfället och dessutom hade rekognoserat på brottsplatsen dömdes för medhjälp till mord. Även hans straff fastställs och blir fängelse i 14 år och 5 månader.

Hovrätten gör däremot en annan bedömning vad gäller ytterligare två män som i tingsrätten dömdes för medhjälp till mord. De befann sig i en bil i närheten när mordet ägde rum och hade en kort tid dessförinnan träffat männen som var på Länsmanstorget.

De båda frias helt.

"Hovrätten bedömer att bevisningen som åberopats mot dem inte är tillräcklig för att döma männen för brott", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!