Inbrottstjuv frossade i bageriets delikatesser

En anställd som vid tretiden en julimorgon kom till ett bageri i Halmstad upptäckte en krossad ruta och en främmande man i butiken, skriver Hallandsposten.

Chokladmuffins var ett av bakverken som den tidiga frukostgästen satte i sig. Arkivbild.

Chokladmuffins var ett av bakverken som den tidiga frukostgästen satte i sig. Arkivbild.

Foto: Jurek Holzer / SVD / TT

Brott2021-07-10 21:15

En anställd som vid tretiden en julimorgon kom till ett bageri i Halmstad upptäckte en krossad ruta och en främmande man i butiken, skriver Hallandsposten. Polis tillkallades och grep mannen, som hade hunnit provsmaka en mängd av bageriets godsaker och också tänt fyra värmeljus, kanske för att göra det lite mysigt.

Listan över den tidiga frukosten är lång. Mannen, som är i 35-årsåldern, hade stoppat i sig en chokladmuffins, en äppelmuffins och en bakelse. Han hade också ätit av en pannbiffsmörgås och en räkbaguette och sköljt ned alltsammans med en Coca-Cola och två mineralvatten.

Dessutom hade mannen pillat på 30 muffins som måste slängas tillsammans med åtta chokladbiskvier och åtta kokosbollar. Totalt gick bageriets "frukosträkning" på 1 130 kronor.

I förhör har mannen erkänt att han var berusad och förklarat att "ibland blir det så i livet, så är det bara". Han åtalas nu vid Halmstads tingsrätt för stöld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!