Ingen inflyttning i sikte efter explosionen

Det dröjer innan de boende kan återvända till det brand- och explosionsskadade huset i Göteborg. –Eftersom vi inte har tillgång till hela fastigheten kan vi inte göra en bedömning av hur omfattande skadorna är, säger Jessica Bengtsson på fastighetsbolaget Ernst Rosén.

En man i 50-årsåldern jagas misstänkt för explosionen i centrala Göteborg i tisdags.

En man i 50-årsåldern jagas misstänkt för explosionen i centrala Göteborg i tisdags.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2021-10-02 04:00

Polisens tekniker arbetar vidare i fastigheten i Annedal. Tre trappuppgångar är fortsatt avspärrade. Ernst Rosén har fått tillgång till fyra uppgångar och där bedöms skadorna som relativt små.

Totalt berörs 140 lägenheter. Hyresgästerna i de öppna trappuppgångarna har kunnat hämta tillhörigheter, men ingen kan bo i huset.

– Vatten- och värmeledningar är skadade så vi har valt att stänga av vatten och värme till hela fastigheten, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef på bolaget.

TT: Vet ni när hyresgästerna kan börja flytta in igen?

– Nej, tyvärr inte. I dagsläget vet vi inte det. El, värme och vatten behöver sättas i gång och vi måste säkerställa skicket på de systemen innan vi kan skapa oss en helhetsbild, säger Jessica Bengtsson.

Enligt henne har hyresgästerna sökt sig till hotell, vänner och bekanta.

– Vi jobbar framåt för att se hur vi kan lösa boendefrågan på sikt. Det är ett samarbete med försäkringsbolagen, Göteborgs stad och branschkolleger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!