Jakt på gärningsmän efter dödsskjutning

En man i 70-årsåldern har skjutits ihjäl i ett villaområde i Teleborg i södra Växjö. –Vi söker efter en eller flera gärningspersoner, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Ett intensivt polisarbete pågår i ett villaområde i Teleborg i södra Växjö efter att en man skjutits ihjäl.

Ett intensivt polisarbete pågår i ett villaområde i Teleborg i södra Växjö efter att en man skjutits ihjäl.

Foto: Carl Carlert/TT

Brott2022-11-22 19:07

Det var vid 18-tiden på tisdagen som polisen larmades om skottlossning i anslutning till en bostad, tillsammans med uppgifter om en skadad man. Väl på plats kunde polisen konstatera att mannen redan var död.

En förundersökning om mord har inletts. Det finns vittnesuppgifter om att en person setts lämna platsen till fots, men det är inget som ännu kan kopplas till skjutningen, enligt polisen.

Ingen hade vid 22-tiden gripits i ärendet. Polisen har tekniker och specialsökhundar på plats för att säkra spår.

– Kriminalteknikerna är på plats och har inlett brottsplatsundersökningen. Vi försöker få ett grepp om vad som har hänt på platsen. Vi har också hållit ett antal förhör med vittnen, säger Rickard Lundqvist, som inte vill gå in på om polisen söker efter någon särskild person i jakten på skytten.

Vad som föranledde mordet vet man inte.

– Där är vi inte än. Först och främst ska vi ta reda på hur och vem, sedan ska vi se om vi kan få reda på varför, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Huruvida den döde mannen bodde i området, eller vems bostad han hittades intill, vill polisen inte säga.

– Det finns mer kvar att göra i utredningen.

Det är den 59:e dödsskjutningen i Sverige i år, vilket är fler än något tidigare år. Samtidigt är det årets första dödsskjutning i Växjö.

Fakta: Dödsskjutningar i Sverige

2022: 59

2021: 45

2020: 47

2019: 45

2018: 43

2017: 36

Källa: Polisen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!