Kraftig explosion i bostadshus i Göteborg

En kraftig explosion inträffade i ett bostadshus i stadsdelen Frölunda i Göteborg under natten till söndagen. Ingen person kom till skada.

En explosion inträffade i Frölunda under natten till söndagen. Arkivbild.

En explosion inträffade i Frölunda under natten till söndagen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-07-30 03:21

Explosionen inträffade vid 00.40-tiden i en port till ett flerfamiljshus i Frölunda, i sydvästra Göteborg, enligt polisen.

En polispatrull som var ute på ett ärende i området hörde en kraftig smäll. Strax därefter fick larmcentralen in flera samtal från boende i området som också hört ljudet och flera patruller åkte till platsen.

– Porten är skadad och lite av fasaden. Det är flera utblåsta fönster, men ingen person har kommit till skada, säger Jens Andersson, presstalesperson på polisen.

Vad det är som har exploderat vill polisen inte uppge, med hänvisning till rådande förundersökningssekretess.

Det initiala utredningsarbetet på platsen är avslutat, säger Andersson, men polisen kommer att ha ökad närvaro i området under dagen.

– Vi har en patrull på plats i trygghetsskapande syfte om boende i området är oroliga på grund av det som har inträffat.

Motivet bakom dådet är inte känt, säger Jens Andersson.

– Det är det vi utreder nu, eventuellt finns det en koppling till den kriminella gängmiljön men vi jobbar brett just nu.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!