Kraftig explosion i flerfamiljshus i Malmö

En explosion vid en port i ett flerfamiljshus i Malmö på fredagskvällen orsakade stora materiella skador. På lördagsmorgonen var ännu ingen gripen för händelsen.

Polis, räddningstjänst och bombtekniker på plats på Thomsons väg på Rosengård, natten till lördagen.

Polis, räddningstjänst och bombtekniker på plats på Thomsons väg på Rosengård, natten till lördagen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-02-19 06:15

Polis larmades till ett bostadshus i Rosengård i Malmö vid 22-tiden på fredagen efter att en hög smäll hörts vid porten.

När polis kom till platsen kunde man konstatera att det fanns skador på och i porten och att även fönsterrutor krossats. Än är det oklart vad som har exploderat, men detonationen ska ha varit kraftigare än en banger.

Bostadshuset spärrades av under natten och de boende i fastigheten uppmanades att hålla sig inne i sina lägenheter. Nationella bombskyddet har undersökt platsen tillsammans med kriminaltekniker och avspärrningarna hävdes vid 03.30 på lördagsmorgonen.

Ärendet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och explosionen har orsakat stora materiella skador på fastigheten. Ingen person har skadats, men hade någon befunnit sig i närheten när det sprängdes hade risken för allvarliga personskador varit mycket stor, enligt polisens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!