Kvinna anhållen för mordförsök på barn

En kvinna i Umeå har anhållits misstänkt för mordförsök på en pojke under tio år. Kvinnan och pojken har en relation till varandra, enligt polisen.

Kvinnan greps i en bostad. Arkivbild

Kvinnan greps i en bostad. Arkivbild

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-03-21 09:59

På söndagskvällen larmades polis till centrala Umeå när en pojke hade hittats med allvarliga skador. Pojken, som är under tio år, fördes direkt med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget okänt, enligt polisen.

Senare grips en kvinna misstänkt för mordförsök i en bostad som ligger nära där pojken hittades.

– Polis på plats lokaliserar en adress som man också misstänker är brottsplatsen, säger David Helgesson, chef för polisens avdelning för grova brott i Västerbotten.

Polisens bild är att pojken har tagit sig från bostaden till den plats där han sedan hittades. Kvinnan har en relation till pojken.

Det finns misstankar om att ett vasst föremål har använts vid mordförsöket.

– Utifrån pojkens skador misstänker vi att det kan röra sig om ett vasst föremål, men vad för typ av föremål det rör sig om får den fortsatta utredningen ge svar på, säger David Helgesson.

Kvinnan har varit anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök sedan 12-tiden på måndagen. Hon har hörts under dagen och fortsatta förhör kommer att hållas under morgondagen, enligt David Helgesson.

Polisen har också spärrat av den misstänkta brottsplatsen, genomfört en teknisk undersökning och genomfört ett antal förhör under dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!