Kvinna hittad död utanför Jönköping

Det var en kvinna som hittades död utomhus söder om Jönköping på måndagskvällen, bekräftar polisen. Informationen är dock fortfarande knapphändig. –Det är ett tidigt läge, säger Stefan Sundling, chef vid polisens grupp för grova brott.

En kvinna har hittats död söder om Jönköping. Arkivbild.

En kvinna har hittats död söder om Jönköping. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2023-03-21 10:11

Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades polisen om en död person, i ett litet skogsparti på en mindre ort söder om Jönköping.

Vid en pressträff på tisdagseftermiddagen bekräftar Stefan Sundling, polisens gruppchef för grova brott i Jönköping, att det handlar om en kvinna.

Händelsen rubriceras som misstänkt mord och gravfridsbrott, eftersom polisen misstänker att kvinnan kan ha dödats någon annanstans.

Enligt Stefan Sundling är kvinnan dock inte säkert identifierad än.

– Identiteten på den avlidna är inte fastställd ännu. Vi har sett att det finns uppgifter om att det är så, men det är inte korrekt, säger han.

P4 Jönköping rapporterar att det handlar om en kvinna i 40-årsåldern, som varit försvunnen från sitt hem i Göteborgsområdet sedan den 24 februari. Anhöriga uppger för P4 att de blev informerade av polisen under tisdagsmorgonen.

– Jag har fått samma information. Däremot äger vi ärendet sedan tidigare på morgonen och jag kan konstatera att kroppen är inte hundraprocentigt identifierad, säger Sundling.

Ännu på tisdagseftermiddagen har ingen person gripits, däremot har en rad förhör hållits. Polisen har även spärrat av en fastighet som kan vara intressant för utredningen.

Utöver mordmisstankarna finns även misstankar om gravfridsbrott. Den döda kvinnan har enligt polisen troligen legat utomhus "en tid".

– Den (kroppen) har legat en tid, men jag kan inte säga hur länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!