Kvinna knivskuren till döds – man anhållen

En kvinna i 60-årsåldern har dödats och ytterligare en kvinna är allvarligt skadad efter en knivskärning i en bostad på Hisingen i Göteborg. På platsen greps en man som nu är anhållen misstänkt för mord och mordförsök.

En kvinna i 60-årsåldern har dödats och ytterligare en kvinna är allvarligt skadad efter en knivskärning i en bostad på Hisingen i Göteborg.

En kvinna i 60-årsåldern har dödats och ytterligare en kvinna är allvarligt skadad efter en knivskärning i en bostad på Hisingen i Göteborg.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brott2023-11-18 08:44

Polisen larmades till platsen strax före klockan fyra i natt. Kvinnorna fördes till sjukhus och en av dem konstaterades avliden.

Tillståndet för den andra kvinnan, som i 30-årsåldern, bedömdes inledningsvis som livshotande men byttes under lördagsförmiddagen till allvarligt men stabilt.

Enligt polisen är kvinnorna släkt med varandra. När polisen kom till bostaden var mannen kvar och greps direkt.

– Mannen har en relation till båda de här kvinnorna. I natt gick han till attack mot de två kvinnorna och knivskär de båda två, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, anhölls under lördagseftermiddagen av en jouråklagare på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, rapporterar Göteborgs-Posten.

Brottsplatsen spärrades av och polisen genomförde bland annat dörrknackning i området. Senare på eftermiddagen hävdes avspärrningarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!