Lisa Holms mördare dödad i litauiskt fängelse

Nerijus Bilevicius, dömd till livstids fängelse mordet på Lisa Holm, har dödats i fängelset i Litauen, rapporterar litauiska medier.

Nerijus Bilevicius (täckt i svart) i samband med att han fördes in den lada i Blomberg, Kinnekulle, där mordet på Lisa Holm begicks. Arkivbild.

Nerijus Bilevicius (täckt i svart) i samband med att han fördes in den lada i Blomberg, Kinnekulle, där mordet på Lisa Holm begicks. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brott2022-08-04 15:32

På onsdagen blev Bilevicius attackerad av en fånge inne på anstalten i Marijampole. Enligt litauiska tidningen Diena skedde det ute på en rastgård där en annan livstidsdömd man ska ha huggit Bilevicius med en egentillverkad kniv i samband med ett bråk. På väg till sjukhuset avled Bilevicius av sina skador, enligt tidningen.

Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm 2015. Bilevicius begärde att få avtjäna sitt straff i hemlandet, och två år senare flyttades han från svenskt till litauiskt fängelse.

Vid en rättslig prövning omvandlade domstolen i Litauen till en början livstidsstraffet till 15 års fängelse. Men efter ett överklagande ändrades sedan beslutet till livstid även i Litauen.

Mordet på Lisa Holm

17-åriga Lisa Holm försvann den 7 juni 2015, när hon skulle åka hem efter sitt arbetspass på kaféet i Blomberg på Kinnekulle.

Fem dagar senare hittades hennes kropp gömd i en arbetsbod några kilometer bort. Den då 35-årige Nerijus Bilevicius, som arbetade i området, hämtades in till förhör samma dag.

I oktober 2015 åtalades Bilevicius för mordet, mot sitt nekande. Han dömdes sedan både av Skaraborgs tingsrätt och av Göta hovrätt till livstids fängelse för mordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!