M-medarbetare skadad vid skottlossning i Bryssel

En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. –Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

En svensk medborgare skadades i ett skottlossning i Bryssel på onsdagskvällen.

En svensk medborgare skadades i ett skottlossning i Bryssel på onsdagskvällen.

Foto: Johanna Geron/Reuters/TT

Brott2023-12-06 22:22

Svenska utrikesdepartementet uppger att den skadade är en svensk kvinna i 30-årsåldern och att anhöriga har underrättats.

Fyra personer uppges ha skadats i skottlossningen som inträffade vid 19.30-tiden på onsdagen, rapporterar Le Soir med hänvisning till polisen. En av de träffade beskrivs ha livshotande skador.

Belgisk polis utgår från att det inte handlar om ett terrordåd.

"En av våra medarbetare har blivit skadad i en skottlossning i Bryssel. Fruktansvärt. Personen i fråga får vård just nu, läget bedöms inte att vara kritiskt", skriver EU-parlamentarikern Tomas Tobé på X.

"Belgiskt polis arbetar just nu för att få mer information om vad som har hänt. Vi kommer att återkomma så fort vi har mer information om det inträffade", skriver Tobé vidare.

Källor inom landets rättsväsende uppger för belgiska medier att det kan röra sig om en narkotikauppgörelse. Skjutningen utreds som mordförsök.

"Den initiala utredningen tycks peka på en uppgörelse", skriver borgmästaren i Ixelles, Christos Doulkeridis, på sociala medier efter att ha besökt platsen.

Ingen har gripits för skjutningen. Ett vittne säger till Le Soir att en beväpnad man sköt flera skott och att panik utbröt.

Jörgen Warborn vill inte kommentera händelsen ytterligare.

– Vi hänvisar allting till det som Tomas Tobé skriver i sitt inlägg, säger Warborn till TT.

I mitten av oktober dödades två svenskar och en svensk skadades i ett terrordåd i Bryssel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!