Malmöpolisen får förstärkning efter skjutningarna

Malmöpolisen får förstärkning efter två veckor av upprepande skjutningar. Polisen har frihetsberövat ett antal personer som har bäring i den pågående konflikten.

Polisen har frihetsberövat personer med bäring i konflikten.

Polisen har frihetsberövat personer med bäring i konflikten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-07-14 21:25

De senaste två veckorna har Malmö präglats av skjutningar. Bara under föregående helg ägde tre skottlossningar rum mot olika adresser i Malmö.

– Vår bedömning är att alla de skjutningar som har varit de senaste två veckorna har bäring på den pågående konflikten, säger Erik Åberg, biträdande lokalområdeschef på polisen.

Sydsvenskan var först med att rapportera om att polisen har fått förstärkning från andra polisdistrikt.

– En yttre, synlig förstärkning från andra polisområden. Utifrån hur situationen är har vi fler poliser på gator och torg. Vi jobbar intensivt i utredningsarbetet och får förstärkning även där, säger Erik Åberg till TT.

– Situationen som råder är att vi har en upptrappad konfliktsituation i de kriminella miljöerna, där det lett till ett antal våldsdåd under den senaste tiden.

Polisen har i dagarna frihetsberövat ett antal personer med koppling till konflikten.

– Jag inte gå in närmre på antal och exakt vilka ärenden det handlar om.

TT: Vad är anledningen till att det sker en upptrappning just nu?

– Jag går inte in i detalj på det men vi har en ganska god uppfattning om vad det är som ligger bakom de här händelseförloppen.

– Men man kan ju göra en generell beskrivning, för vi har ju sett den här typen av förlopp tidigare. Det kan röra sig om allt från personliga konflikter, till kränkningar till att det är konkurrens kring till exempel narkotikahandeln, säger Erik Åberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!