Man anhållen för två skånska mord

En man misstänks för två mord i Skåne tidigare i år. Han anhölls på torsdagen för att i februari ha skjutit en man i Hörby.

Polis, kriminaltekniker och hundförare arbetade i området där en man sköts till döds i centrala Hörby en kväll i februari.

Polis, kriminaltekniker och hundförare arbetade i området där en man sköts till döds i centrala Hörby en kväll i februari.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-10-21 21:26

Under fredagen anhölls han också för ett mord i Helsingborg, berättar P4 Malmöhus.

Hörbymordet skedde på en parkeringsplats bakom en butik mitt i samhället. En 50-årig man sköts sent på kvällen till döds. Två maskerade personer flydde från mordplatsen på varsin cykel.

En 25-årig man har nu gripits och anhållits för brottet. Samma man har anhållits för en dödsskjutning i ett koloniområde i Helsingborg. Det mordet skedde i augusti.

HD och Sydsvenskan erfar att ett svar från Nationellt forensiskt center spelat viss roll när polisen beslöt att gripa mannen.

– Det är ingen enskild uppgift eller händelse som gör att han blivit misstänkt, utan det bygger på en samlad bild av den information vi fått in, säger Tenny Svensson på polisens avdelning för grova brott, till Sydsvenskan.

Häktningsförhandlingar hålls under helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!