Man åtalas för mord – tidigare dömd till vård

En man i 40-årsåldern åtalas för mord på en kvinna i Falköping i november. Kvinnan, som också var i 40-årsåldern, anmäldes försvunnen i november i fjol sedan hon inte kommit till sitt arbete. Hon hittades två dygn senare död i en lägenhet i centrala Falköping.

En man åtalas för mordet på en kvinna som hittades död i Falköping i november. Arkivbild.

En man åtalas för mordet på en kvinna som hittades död i Falköping i november. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-06-08 11:01

Mannen har suttit häktad sedan i mitten av november och hade tidigare en kärleksrelation med kvinnan, enligt kammaråklagare Berit Andreasson.

– Sedan är min uppfattning att relationen under senare delen av sommaren och början av hösten förra året förändrades. Målsägaren har uttryckt till många att han trakasserade henne och hotade henne, säger hon.

Vid tidpunkten för mordet hade relationen upphört och i samband med det eskalerade trakasserierna, berättar åklagaren.

– Han söker henne på hennes arbetsplats och hotar henne. Särskilt när han blir svartsjuk så riktar han allt mer allvarliga hot mot henne.

Enligt åtalet dog kvinnan av ett stort antal hugg med en kniv eller ett annat vasst föremål. Mannen åtalas också för brott mot griftefriden.

Mannen har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård för bland annat grov mordbrand, skadegörelse och brott mot knivlagen. 2020 övergick behandlingen från sluten till öppen vård. Den åtalade mannen vill varken erkänna eller förneka brott, enligt åtalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!