Man döms för bedrägeri mot sju äldre kvinnor

En narkotikaskuld skulle betalas av och då agerade en man i 55-årsåldern enligt egen utsago springpojke vid åldringsbedrägerier.

En man döms i Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri mot sju äldre kvinnor. Arkivbild.

En man döms i Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri mot sju äldre kvinnor. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-01-31 16:14

Sju äldre kvinnor i Skåne, Växjö och Göteborg drabbades och nu döms han av Malmö tingsrätt till fängelse i ett och ett halvt år för grovt bedrägeri. Totalt kom han över mer än en halv miljon kronor genom bedrägerierna.

Han har erkänt brotten i Malmö tingsrätt, men påstått att han blivit tvingad. Detta friar honom inte från ansvar, konstaterar domstolen.

Narkotikaskulden ska ha uppstått för några år sedan då han transporterade hasch och kokain och åkte fast. Uppdragsgivarna skulle ha tillbaka sina pengar, har han berättat i domstolen, och då fick han åka till olika adresser och ta emot bankkort och smycken. Sedan fick han i uppdrag att hämta ut varor med hjälp av bankkorten för att sedan överlämna dessa varor tillsammans med smycken och kontanter till dem han var skyldig pengar, har han berättat. Tidigare ska han ha agerat på samma sätt i Norge – även då för att betala av på sin skuld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!