Man gripen efter knivattack på rättspsyk

En man har gripits misstänkt för knivattacken på en 45-årig man på rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg på fredagen.

En man har gripits misstänkt för en knivattack på rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg på fredagen. Arkivbild.

En man har gripits misstänkt för en knivattack på rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg på fredagen. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2022-02-05 04:33

– Han greps i Göteborg och allt gick lugnt tillväga, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen larmades till Rågården vid 16-tiden på fredagseftermiddagen på grund av en knivskärning. På plats framkom det att det handlade om en man i 45-årsåldern som jobbar på kliniken som hade blivit utsatt för ett misstänkt mordförsök. Den misstänkte gärningsperson hade då lämnat platsen.

Polisen inledde en omfattande sökinsats med både helikopter och hundpatrull. Närmare nio timmar senare, klockan 00.40 skedde gripandet, men polisen vill inte kommentera vad som ledde fram till den misstänkte, eventuellt motiv eller vem han är.

Vilken relation den gripne har till kliniken, eller om knivskärningen skedde inne i byggnaden eller utanför, vill polisen inte heller kommentera.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men skadeläget fortsatt oklart, han ska dock ha varit vid medvetande när polisen kom till platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!