Man häktad för människorov och barnvåldtäkt

En man i 20-årsåldern häktades på måndagen misstänkt för människorov, våldtäkt mot barn och vapenbrott. Misstankarna uppstod när polisen slog till mot en adress söder om Stockholm.

En man i 20-årsåldern häktades på måndagen vid Södertörns tingsrätt. Han misstänks för inblandning i ett människorov. Arkivbild.

En man i 20-årsåldern häktades på måndagen vid Södertörns tingsrätt. Han misstänks för inblandning i ett människorov. Arkivbild.

Foto: Fredrik Persson/TT

Brott2023-02-20 15:31

Vid tillslaget, som genomfördes på fredagskvällen, greps fyra personer misstänkta för inblandning i ett människorov i Skogås, söder om Stockholm. Samtliga anhölls, men tre av dem – en man och två kvinnor – släpptes under helgen på fri fot.

De är dock enligt Åklagarmyndigheten "inte avförda från utredningen".

Den fjärde, en man i 20-årsåldern, begärdes på måndagsförmiddagen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, människorov och grovt vapenbrott.

Strax före klockan 15 meddelade tingsrätten att mannen häktats på alla tre åtalspunkter, men för brott av normalgraden.

"Nu fortsätter förundersökningen med sedvanliga utredningsåtgärder och några ytterligare upplysningar är inte möjligt att lämna i ärendet just nu", säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Rebecka Boholm, i ett pressmeddelande.

Omständigheterna kring ärendet är oklara, och polisen har varit mycket förtegen. Åtal ska väckas senast den 20 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!