Man häktad för styckmord i Nyköping

En man i 60-årsåldern har häktats, misstänkt för att ha mördat och styckat en jämnårig man i Nyköping i september. Kroppsdelar från offret hittades på flera platser i centrala Stockholm.

Mannen har häktats. Arkivbild.

Mannen har häktats. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2021-11-20 09:02

– Polisen har i utredningen kommit till en sådan punkt att man med säkerhet kan säga att det föreligger sannolika skäl att personen har begått mordet och brott mot griftefrid, säger åklagare Marina Chirakova.

Hon vill inte uttala sig närmare om bevisningen mot mannen, men konstaterar:

– Bevisläget just nu är gott för att visa sannolika skäl.

Stockholms tingsrätt beslutade att häkta mannen under lördagens förhandling som skedde bakom stängda dörrar, bekräftar Chirakova för TT.

– Han är häktad och åtal ska väckas före den 20 december, säger hon.

Mannen greps i Nyköping och anhölls i torsdags. Åklagarens bild av händelseförloppet är att mordet begicks i Nyköping någon gång under mellan den 8 och 16 september. Mannen misstänks dessutom för brott mot griftefrid, det vill säga att på ett olagligt sätt ha hantera den mördades kropp.

– Det ska ha skett mellan den 8 september och den 28 oktober med anledning av de fynd som har gjorts i centrala Stockholm på flera platser. Det handlar om en plats i Karlbergskanalen och två platser på Djurgården, säger Chirakova.

Åklagaren vill inte uttala sig om vilken relation den misstänkte och den mördade hade till varandra.

TT: Har ni en bild av ett eventuellt motiv?

– Det vill jag inte kommentera heller. Då kommenterar man ju relationen mellan dem också, säger Chirakova.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!