Man häktad för uppmärksammat mord i Gislaved

En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för det uppmärksammade mordet i Gislaved 2019, uppger P4 Jönköping.

En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för det uppmärksammade mordet i Gislaved 2019. Arkivbild.

En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för det uppmärksammade mordet i Gislaved 2019. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott2021-09-23 15:15

En man i 20-årsåldern häktades på torsdagen vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för det uppmärksammade mordet i Gislaved 2019, uppger P4 Jönköping. Det är den högre misstankegraden.

Mannen är också misstänkt för mordförsök och försök till rån vid samma tillfälle.

– Min klient nekar till brott och motsätter sig häktningen, säger hans försvarare Anders Grudemo till TT.

Mordoffret, en man i 60-årsåldern, höggs ihjäl med kniv på en restaurang i Gislaved i december 2019. En grupp maskerade personer hade kommit till restaurangen och hamnat i bråk med personalen då mannen gick emellan. Gruppen tros ha haft för avsikt att råna restaurangen.

I början av september berättade polisen att de fått in nya uppgifter i fallet, och att utredningen som länge hade gått på sparlåga fick nytt liv. Bland annat planerades att genomföra topsningar för att jämföra misstänkta med dna-spår från mordplatsen. Om det är vad som lett fram till häktningen har inte bekräftats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!