Man ihjälskjuten i biltunnel – tre anhållna

Tre personer har anhållits, misstänkta för mord, sedan en man i 20-årsåldern hittats skjuten till döds i en bil i Björktunneln i Södra länken i Stockholm. Alla inblandade är kända av polisen i Eskilstuna sedan tidigare men är inte kopplade till den senaste tidens konflikt där.

Södra länken stängdes av under torsdagskvällen sedan en person hittats skjuten till döds i en bil i biltunneln söder om Stockholm.

Södra länken stängdes av under torsdagskvällen sedan en person hittats skjuten till döds i en bil i biltunneln söder om Stockholm.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Brott2022-10-21 02:47

Larmet inkom klockan 16.45 på torsdagen. Enligt polisen kom larmet från allmänheten och handlade om ett stillastående fordon i biltunneln.

– Polis i Stockholm agerar snabbt och påträffar en avliden person i ett fordon, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland som tog över utredningen morgonen efter skjutningen.

Den avlidne mannen är hemmahörande i Eskilstuna och känd av polisen sedan tidigare, säger polisen på en telefonträff med media på fredagen.

De tre misstänkta, alla i 20-årsåldern och också med kopplingar till Eskilstuna, greps i anslutning till bilen. Polisen vill inte kommentera vad de sagt i förhör eller hur de ställer sig till misstankarna.

Inte kopplade till känd konflikt

Polisen i Eskilstuna har sedan september begärt förstärkning för att utreda flera våldsbrott i gängmiljö under året. Totalt har 24 skottlossningar inträffat i Eskilstuna i år. 14–15 kopplas till gängkonflikter. De inblandande i torsdagens skjutning är kända av polisen sedan tidigare men är inte kopplade till den senaste tidens konflikt mellan två geografiska områden, säger Christoffer Bohman.

Polisen vill inte gå in på hur skjutningen gick till eller om de inblandade satt i samma bil men det ska inte ha varit farligt för allmänheten.

– Det är fortfarande så att vi kartlägger händelseförloppet men utifrån den informationen har det inte varit fara för allmänheten, nej, säger Christoffer Bohman.

TT: Hur kan en skjutning i en trafikerad tunnel inte vara farlig för allmänheten? Sköts han tidigare?

– Det är klart att det alltid finns en risk när någon avlossar skott men det är skillnad på olika typer av händelseförlopp. När någon skjuter från långt håll så är risken att någon annan träffas större och i det här fallet bedömer jag att det inte var så, säger Christoffer Bohman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!