Man ihjälskjuten i Vällingby – två skadade

En man i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i Vällingby centrum i nordvästra Stockholm. Ytterligare två personer vårdas på sjukhus för skottskador.

Poliser i Vällingby i nordvästra Stockholm. De skadade fördes till sjukhus med ambulans. En är avliden.

Poliser i Vällingby i nordvästra Stockholm. De skadade fördes till sjukhus med ambulans. En är avliden.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Brott2022-12-31 18:59

Vid 18.40 på nyårsafton fick polisen larm om skottlossning i Vällingby centrum. Tre unga män hittades skottskadade och fördes till sjukhus. En av dem, en man i 20-årsåldern, avled senare av sina skador.

Skadeläget för de övriga bedöms inte vara livshotande.

TT: Kan de skadade ha varit förbipasserande?

– Det är en relevant fråga men det är lite för tidigt att svara på. Det jag kan säga är att de har stått intill varandra, men vi vet inte om de har en relation till varandra, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen, till TT.

Männen stod utomhus, vid McDonaldsrestaurangen i centrum, när de besköts. Det är oklart om en eller flera personer har avlossat skotten, enligt polisen. De kan heller inte svara på vilken typ av vapen som har använts.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kommer att gå igenom övervakningskamerorna i området. Ingen person har gripits.

– Vi har flera olika resurser på plats, bland annat hundpatruller och helikopter. Nu handlar det om att både kartlägga händelseförloppet och söka efter misstänkta gärningspersoner, säger Helena Boström Thomas.

Polisen kommer också att titta på om händelsen har något samband med den senaste veckans våldsdåd i Stockholmsområdet.

– Vi tittar förstås på kopplingar till andra händelser. Men om de faktiskt har med varandra att göra är för tidigt att säga, säger Helena Boström Thomas.

Flera personer har tagits in till förhör men ingen är gripen.

Lördagskvällens dödsskjutning är den sextiotredje i år.

Poliser utanför McDonaldsrestaurangen där dödsskjutningen skedde.
Poliser utanför McDonaldsrestaurangen där dödsskjutningen skedde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!